Na istorijskom mestu, u ulici Savski trg, br.2 u jednoj od najstarijih zgrada prestonice, monumentalnom zdanju iz 1884 godine,gde je izgrađena Železnička stanica Beograd, nalazi se restoran Stanica 1884. Prvi voz sa ove stanice krenuo je ka Zemunu 20. avgusta 1884. godine uz sve dvorske počasti. Tada su putnici bili kralj Milan, kraljica Natalija i prestolonaslednik Aleksandar Obrenović, a ono po čemu se tada izdvajala a izdvaja se i danas jeste njen izgled.

Okružen istorijom, restoran Stanica 1884 ispisuje nove stranice ugostiteljstva.

Naša vizija je da ljudima iz Srbije i inostranstva prezentujemo domaću kuhnju i podsetimo (ili upoznamo) naše drage goste na stare specijalitete srpske kuhinje na jedan moderan način. U svakom kutku osetićete duh srpske istorije kroz dva veka, dok vam na tanjiru serviramo tradiciju srpskih ukusa i sa ponosom delimo ukuse iz svih krajeva Srbije sa vama.

Ovo je restoran gde možete uživati u najfinijim vinima poznatih vinskih podruma gde će vas sačekati preko 60 vrsta vina.

Tokom toplih dana, volimo da sedimo u prelepoj bašti koja predstavlja pravu oazu i utočište od gradske vreve I vrelih letnjih dana.

Pored a la carte ponude i uživanju u specijalitetima šefa kuhinje, restoran Stanica 1884 za Vas organizuje i sve vrste privatnih i poslovnih proslava.
Restoran raspolaze kapacitetom od 90 sedećih mesta, a u zavisnosti od načina i vrste pružanja ugostiteljske usluge, možemo omogućiti i proslave do 120 osoba i to za koktel varijante, sa pass around poslužnjem.
Čekamo vas, da zajedno pišemo istoriju!